ONLINE
Webinar 6 – "Ergotherapie met assistentie van dieren - een blik achter de schermen van 3 praktijkprojecten

Auteurs van deze webinar: L. Meers psychologe  (BIAAT) - K. Drooghmans, ergotherapeute (Zjoeke+) – K. De Smet, ergotherapeute - M. Mercier, ergotherapeute  (ErgoEzel)

Samenvatting: ergotherapeuten kunnen naast hun ergotherapeutische methodieken ervoor kiezen om voor bepaalde therapiedoelen dieren in te zetten ter ondersteuning van hun traditionele methodieken.
Hoe men concreet dieren kan inzetten binnen het werkveld van de ergotherapie is voor vele therapeuten vaag.
Dit ligt enerzijds aan het feit dat er verschillende werkvormen bestaan en anderzijds aan het feit dat maar weinig ergotherapeuten in Vlaanderen op dit moment ook effectief met "animal-assisted occupational therapy of ergotherapie met assistentie van dieren" werken. Vaak blijft "animal-assisted therapy" op dit moment dan ook beperkt tot bezoekjes van een dier aan een setting en het knuffelen/borstelen van dit dier. Uiteraard gaat het hier niet om ergotherapie met dieren, zoals velen spontaan zullen aanvoelen, omdat er geen therapiedoelen worden nagestreefd tijdens de sessies. De lezing geeft meer uitleg over wat ergotherapie met assistentie van dieren kan inhouden en analyseert concrete case-studies uit de dagelijkse praktijk.

Niveau van de webinar
Wat heb je nodig om deze webinar te bekijken?
Wat moet je doen om toegang te krijgen tot deze webinar?
Hoe kan je een webinar starten?
Prijs van de webinar – 25€ – Deze prijs omvat toegang tot een webinar –van 50 minuten–– en een aanwezigheidscertificaat dat je achteraf via email zal ontvangen.
Goed om te weten –door in te schrijven voor een webinar via "My AAI Webinar" steun je het "Het Spaarvarken" en help je mee beestig leuke projecten te realiseren

"My AAI Webinar" webplatform wordt ondersteund door Concentration Technologies (Genk, België)